Tur Pietonal by Sheraton

Hotelul Sheraton Bucharest, primul Sheraton din Romania, este situat perfect in centrul orasului Bucuresti. Aflat în apropierea principalelor atracții ale orașului, hotelul nostru oferă acces ușor la cartierele de afaceri, restaurante de lux, cumpărături și divertisment.

Principalele bulevarde comerciale precum Magheru și Victoria sunt in vecinatatea hotelului, precum și stația de metrou Piața Romană care leagă cele mai populare zone de divertisment și parcuri din București.

În fiecare miercuri @ 5 PM
Durata: 40 minute
Limba: Engleză / Română
Punct de intalnire: Lobby Hotel Sheraton
Informații si rezervări: 021 201 5000

Vă rugăm să rețineți că turul nostru ghidat este pentru un grup mic, de maximum 8 persoane.

Toate rezervările sunt pe principiul primul venit, primul servit.

Turul propus este de dificultate redusă, dar poate implica riscuri, pentru care Hotelul nu este responsabil. Activitatea trebuie să fie în armonie cu natura și reglementările locale. Participanții minori sunt responsabilitatea adulților participanți. Participanții la Walking Tour sunt responsabili pentru bunurile personale, sănătatea și decizia lor de a participa la acest tur și pentru respectarea regulilor de circulație pe tot parcursul activităților.

Itinerariu

1. Casa Mița Biciclista

Casa Mița Biciclista este un monument istoric situat în inima Bucureștiului, construit în anul 1908, care impresionează prin combinația sa remarcabilă de stiluri arhitecturale. Această clădire a fost un dar al Mariei Mihăescu primit de la Regele Ferdinand I. Maria Mihăescu, cunoscută sub numele de Mița Biciclista, a fost prima femeie din București care a mers pe bicicletă și a devenit celebră pentru stilul ei de viață extravagant și luxos.

2. Calea Victoriei

Calea Victoriei este una dintre cele mai cunoscute străzi din București. Originile ei provin încă din secolul al XVII-lea când purta denumirea de Podul Mogoșoaia, deoarece făcea legătura dintre reședința de vară a lui Constantin Brâncoveanu și capitala orașului. După Războiul de Independență, s-a schimbat numele străzii și astăzi este renumită pentru numeroasele clădiri construite pentru familiile de elită.

3. Palatul Regal

Palatul Regal de pe Calea Victoriei este un simbol al puterii monarhice din România și a fost reședința principală a familiei regale. Inițial doar o casă nobiliară, aceasta a fost transformată într-un palat la îndemnul Regelui Carol I de Hohenzollern. Astăzi, această clădire găzduiește Muzeul Național de Artă, unde există o colecție de artă medievală.

4. Biblioteca Centrală

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București, situată în Palatul Fundației Universitare „Carol I”, este cea mai veche bibliotecă din oraș. A fost înființată de Regele Carol I pentru a oferi studenților acces la o varietate de informații din diferite domenii de interes. Această bibliotecă este un simbol al culturii și educației românești și a rezistat chiar și în timpul Revoluției din 1989.

5. Memorialul Renașterii

Memorialul Renașterii, inaugurat pe 1 august 2005, reprezintă un omagiu adus victimelor de la Revoluția din 1989. Acest monument impresionant este construit dintr-un pilon de marmură albă, care are o înălțime de 25 de metri, și o coroană metalică aproape de vârf, simbolizând triumful libertății.

6. Ministerul Afacerilor Interne

Cu o importanță istorică semnificativă, Ministerul Afacerilor Interne este locul în care Nicolae Ceaușescu, liderul comunist al României, a susținut ultimul său discurs public. De pe balconul clădirii, acesta încerca să calmeze populația din cauza Revoluției care a început la Timișoara.

7. Ateneul Român

Ateneul Român este unul dintre cele mai frumoase și impresionante monumente istorice și spații culturale din București. Construit între 1886 și 1888, finanțarea sa a provenit dintr-o campanie publică de strângere de fonduri cu celebrul slogan „un leu pentru Ateneu”. Scopul campaniei a fost de a construi un Palat al Științelor și Artelor prin vânzarea a 500.000 de bilete la loterie.

8. Sinagoga Yeshua Tova

Yeshua Tova este cea mai veche sinagogă din București, construită în stil moresc în anul 1840. Cu o suprafață de 295 de metri pătrați, această clădire este un loc de închinare pentru membrii Chabad, o dinastie evreiască ortodoxă. Fațada sa, decorată cu basoreliefuri, conferă clădirii un farmec aparte.